Foto: Olav Olsen

Norsk Organisasjon for Terrengsykling er en politisk uavhengig organisasjon som ble startet i 2004. NOTS ble startet av en gruppe terrengsyklister som ser behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.

Grusvei, sti, North Shore eller høye dropp? Det spiller ingen rolle. NOTS skal representere alle som definerer seg som terrengsyklister. Vi som ferdes på to hjul utenfor asfalt har alle en felles interesse i å sikre våre rettigheter og muligheter.

Norske syklister er gjennom allemannsretten sikret rettigheter som er helt unike i verdenssammenheng. Likevel ser vi stadig eksempler på holdninger og vedtak som søker å innskrenke disse. Vi ser skogsområder som egner seg ypperlig til terrengsykling forfalle eller omreguleres.

Vi hører om konflikter mellom syklister og andre brukergrupper som gående og skiløpere, og vi hører forslag om å begrense de områder som syklister lovlig kan ferdes i. NOTS skal være en motvekt til andre brukergrupper i marka, som sikrer at bestemmende myndigheter tar våre meninger og behov på alvor. Vi ønsker også å øke forståelsen for vår aktivitet hos dem som ikke deler vår entusiasme for sykling utenfor allfarvei. Ikke minst ønsker vi å sørge for at vi syklister selv tar hensyn til dem vi møter på vår vei og til naturen vi ferdes i.

Dette vil vi oppnå gjennom aktivt opplysningsarbeid, vedlikeholdsarbeid i turområder og deltakelse i politiske prosesser som berører utøvelse av terrengsykling.

Partnere

Trailguide.net er en karttjeneste som viser turtips for terrengsyklister i hele verden. NOTS samarbeider med Trailguide om levering av godt innhold til kartet.

Rekkje Stiutvikling bygger stier og anlegg for terrengsykling. Rekkje gjennomfører stibyggerkursene til NOTS, og er ledende i Norge på sitt arbeidsfelt. Har du behov for å bygge rundbane, pumptrack eller annet, kan Roald i Rekkje kontaktes på roald@rekkje.no.

Terrengsykkel er det største bladet for terrengsykling i Norge. NOTS har et markedsamarbeid med Terrengsykkel for å synliggjøre syklisters rettigheter og fremheve sporten over hele landet.

Sweet Protection: En anerkjent norsk merkevare som kombinerer innovasjon med håndverk for å skape de sikreste og mest avanserte hjelmene, brillene, kroppsbeskyttelsen og tekniske bekledningen som mulig er.

Dette verktøyet bør du ha i hjemmeverkstedet (annonse)

Alle reparasjoner og justeringer blir enklere med riktig sykkelverktøy og utstyr. Her er hva hjemmeverkstedet ditt bør inneholde.

Les mer